Odkôstkovanie a pasírovanie

Naša ponuka služby odkôstkovania a pasírovania ovocia

Odkôstkovanie a pasírovanie ovocia

Kôstkoviny, ako sú slivky, čerešne, broskyne, marhule, je nutné pred spracovaním na ovocné šťavy odkôstkovať a drobné ovocie, ako sú jahody, maliny, ríbezle, je zas potrebné prepasírovať na jemnú dreň. Pre tieto účely je naša linka vybavená odkôstkovacím zariadením, v ktorom sa kôstkoviny na väčších sitách odkôstkujú ako medziprodukt, z ktorého sa následne vyrobí ovocná šťava. Bobuľoviny sa na menších sitách pasírujú za účelom výroby jemnej drene, ktorú je však škoda lisovať, a preto sa dá využiť ako príchuť do dreňových nápojov, prípadne zapasterizovanú zabaliť ako pyré, ktorá slúži ako polotovar na výrobu džemov, dreňových nápojov, detskej výživy a množstva iných výrobkov. Okrem toho, znalci kvalitných destilátov dozaista ocenia taký destilát, ktorý je starostlivo vyrobený z čerstvo odkôstkovaného ovocia.

Podmienky odkôstkovania a pasírovania ovocia

  • je nutné si telefonicky dohodnúť a zarezervovať vopred termín na 042 20 21 22 8
  • ovocie je nutné priviesť v bedničkách, sudoch alebo vo vreciach
  • ovocie musí byť už prebraté a zbavené hnilých častí; ovocie musí byť  pripravené na spracovanie
  • ovocie pred spracovaním umyjeme u nás
  • minimálne množstvo ovocia na odkôstkovanie alebo pasírovanie je 300kg
  • výrobok bude spasterizovaný a zabalený v 5 l “Bag in Box” baleniach
  • v prípade odkôstkovania za účelom výroby kvasu sa výrobok nepasterizuje, ale plní do sudov zákazníka
  • výťažnosť je cca 85-95% v závislosti od druhu ovocia

​Cenník pre jednotlivcov a domácnosti

1 Liter –  0,85 € bez DPH
Výroba pasterizovaného  pyré  z Vášho prineseného ovocia, (malina,ríbezľa,josta, egreš, marhuľa,slivka, čerešňa)
V cene nie je zahrnutý BIB obal.
Minimálny objem pre spustenie výroby pasterizovaného pyré je 300 kg

Odkôstkovanie alebo pasírovanie bez pasterizácie

1 kg – 0,25 € bez DPH – Cena odkôstkovania alebo pasírovania za 1kg Vami privezeného ovocia (slivky, marhule, broskyne, čerešne,malina,josta,egreš,jahoda,ríbezľa)
Minimálny objem pre spustnie odkôstkovačky je 200 kg

Cenník pre podnikateľské subjekty v oblasti pestovania ovocia

Individuálna dohoda